Historie

Het ontstaan

Voor 1948 was ‘Dols’ gewoon de achternaam van Pierre Dols. Dat jaar deelde de mild ambitieuze Pierre echter zijn naam met zijn nieuwe eenmanszaak. Hij kon toen (waarschijnlijk) niet weten dat iemand als jij daar nu, zoveel decennia later, nog over aan het lezen zou zijn. Het was zijn zoon, Jean Dols, die de zaak uitbouwde tot een betrouwbare leverancier van alles wat je op een kantoor zoal kon tegenkomen, van paperclips tot archiefkasten, van kapstokken tot het inktlint in de typmachine.

 

De evolutie

De goede reputatie die steeds hardnekkiger aan de naam Dols was gaan kleven, ging ook de landsgrenzen over. De goede genen van het bedrijf (betrouwbaarheid, kwaliteit en een scherp oog voor nieuwe trends en technische innovaties) verspreidden zich trouwens niet alleen geografisch, maar ook over nieuwe services. Producten werden niet alleen verkocht, maar konden ook geleverd en op voorhand of ter plaatse geïnstalleerd worden. De stap naar ontwerp, design en dus hele projecten was vrij snel gezet.

 

Dols anno ‘nu’

Omdat de grenzen tussen horeca, winkelruimtes en ook woon-  en werkomgevingen steeds flexibeler werden, nam Dols ook steeds meer verschillende soorten van projecten onder de vleugels. Vandaag is het territorium van Dols in vogelvlucht: van ontwerp en advies tot aflevering en installatie, alles onder één naam.